Gammeldaws æblekage med æbletern og rugbrødsdrys

Gammeldaws æblekage med æbletern og rugbrødsdrys

En skøn variant af den klassiske æblekage ”Bondepige med slør” - her serveret med friske æblestykker.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 15 min.
  • 600 g æbler (skrællede stykker)
  • ca. 50 g sukker
  • lidt vand
  • 2 skiver groft rugbrød (smuldret)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk sukker
  • 1½ dl piskefløde (flødeskum)
  • 2 friske æbler (f.eks. gråstenere, små tern)

  1. Kog æbler med sukker og vand. Kog, til æblerne er helt møre, og blend dem til mos.
  2. Rist rugbrød i smør på en pande med sukker. Fordél æblemos i portionsglas.
  3. Anret med flødeskum og drys med ristet rugbrød og æbletern.