Gærkrans til advent
Lækker krans, du kan bage til advent. Forkæl venner og familie med en lækker hjemmebagt krans - lige til adventshyggen eller en mørk december-eftermiddag.
(6 personer)
Total:25 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 1 ½ time, gerne længere
- Bagetid: 20-25 min.
- Fryse-egnet
- Krans:
- 75 g smør
- ½ dl fløde
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 2 æg (mellem)
- ca. 275 g mel
- Fyld:
- 100 g (2 dl) flormelis
- 100 g smør
- 150 g marcipan
- 25 g rosiner
- 50 g hakket pomerans
- Endvidere:
- æg til pensling samt tesukker og mandelflager
Sådan bager du en krans til advent
- Smelt smørret og kom fløden i. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
- Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Kom sigtet mel i, lidt ad gangen – hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for fast.
- Ælt dejen godt.
- Lad den hæve tildækket på et lunt sted mindst 1 time.
- Rul den hævede dej ud til en lang tynd plade.
- Rør flormelis og smør sammen og rør groftrevet marcipan i. Tilsæt rosiner og pomerans. Fordel fyldet på pladen.
- Fold sammen herom og fold stangen til en krans.
- Lad den efterhæve på bagepapir lagt på bagepladen.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandelflager.
- Bag kransen ved 200 grader i 20-25 min.
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Adventskage med appelsin & mandler
SE OGSÅ:Æbleskiver med marmeladefyld