Gærkrans til advent

Gærkrans til advent

Lækker krans, du kan bage til advent. Forkæl venner og familie med en lækker hjemmebagt krans - lige til adventshyggen eller en mørk december-eftermiddag.

(6 personer)

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: ca. 1 ½ time, gerne længere
  • Bagetid: 20-25 min.
  • Fryse-egnet
  • Krans:
  • 75 g smør
  • ½ dl fløde
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg (mellem)
  • ca. 275 g mel
  • Fyld:
  • 100 g (2 dl) flormelis
  • 100 g smør
  • 150 g marcipan
  • 25 g rosiner
  • 50 g hakket pomerans
  • Endvidere:
  • æg til pensling samt tesukker og mandelflager

Sådan bager du en krans til advent

  1. Smelt smørret og kom fløden i. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Kom sigtet mel i, lidt ad gangen – hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for fast.
  3. Ælt dejen godt.
  4. Lad den hæve tildækket på et lunt sted mindst 1 time.
  5. Rul den hævede dej ud til en lang tynd plade.
  6. Rør flormelis og smør sammen og rør groftrevet marcipan i. Tilsæt rosiner og pomerans. Fordel fyldet på pladen.
  7. Fold sammen herom og fold stangen til en krans.
  8. Lad den efterhæve på bagepapir lagt på bagepladen.
  9. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandelflager.
  10.   Bag kransen ved 200 grader i 20-25 min.