Adventskage med appelsin & mandler
Denne saftige adventskage medmandler og appelsin passer fint tildecember måneds hyggestunder.Kagen kan også serveres som enskøn dessert med flødeskum til
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid, appelsiner: 1 time
- Bagetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 2 mellemstore appelsiner med tynd skal (usprøjtede)
- 200 g mandler
- 4 æg str M
- 250 g (3 dl) sukker
- 60 g (1 dl) mel
- 1 tsk bagepulver
- Pynt: flormelis
Sådan bager du adventskage med appelsin
- Kog appelsinerne i vand, der lige dækker, i ca. 1 time, eller til de er godt møre. Skær dem i kvarter, fjern kernerne og kom dem i foodprocessor eller blender (med skal).
- Skold og smut mandlerne. Hak halvdelen af mandlerne fint, lad resten være grofthakkede. Bland mandler med kværnet appelsin.
- Pisk æggene tykt og skummende med sukkeret og vend appelsin-mandelblandingen i. Bland bagepulver i melet og vend det i til sidst.
- Hæld dejen i en smurt springform, 22 cm i diam og bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time. Lad kagen blive kold, før den tages ud af formen.
- Pynt:
- En nem og enkel pynteteknik er denne: Brug engle, hjerter, stjerner eller anden papirpynt og læg det på den bagte kage. Sigt flormelis over. Tag ganske forsigtigt skabelonerne af kagen.
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Julens bedste klejner