Adventskage med appelsin & mandler

Adventskage med appelsin & mandler

Denne saftige adventskage medmandler og appelsin passer fint tildecember måneds hyggestunder.Kagen kan også serveres som enskøn dessert med flødeskum til

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid, appelsiner: 1 time
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 2 mellemstore appelsiner med tynd skal (usprøjtede)
  • 200 g mandler
  • 4 æg str M
  • 250 g (3 dl) sukker
  • 60 g (1 dl) mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt: flormelis

Sådan bager du adventskage med appelsin

  1. Kog appelsinerne i vand, der lige dækker, i ca. 1 time, eller til de er godt møre. Skær dem i kvarter, fjern kernerne og kom dem i foodprocessor eller blender (med skal).
  2. Skold og smut mandlerne. Hak halvdelen af mandlerne fint, lad resten være grofthakkede. Bland mandler med kværnet appelsin.
  3. Pisk æggene tykt og skummende med sukkeret og vend appelsin-mandelblandingen i. Bland bagepulver i melet og vend det i til sidst.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, 22 cm i diam og bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time. Lad kagen blive kold, før den tages ud af formen.
  5. Pynt:
  6. En nem og enkel pynteteknik er denne: Brug engle, hjerter, stjerner eller anden papirpynt og læg det på den bagte kage. Sigt flormelis over. Tag ganske forsigtigt skabelonerne af kagen.
PRØV OGSÅ:Julens bedste klejner