Gåsebryst
Alle de fristende kager i bagervinduet er faktisk ret sjove at bage selv og endda, uden at det behøver at være særlig vanskeligt eller tidkrævende. Så gør bageren kunsten efter, og lav et lækkert gåsebryst.
4 stk.
Gåsebryst
- Creme:
- 2 blade husblas
- 2½ dl piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker el.
- korn fra ½ vaniljestang
- 2 spsk. flormelis
- Bund/fyld:
- 1 lagkagebund
- 1 dl abrikosmarmelade
- 200 g marcipan
- 3 spsk. flormelis
- Pynt:
- 50 g chokolade
- Læg husblas i koldt vand ca. 5 min. Tag det op, og pres overskydende vand ud af det. Lun ca. ½ dl af fløden i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen, og smelt husblassen i det. Pisk fløden til skum, og kom vaniljesukker, flormelis og husblas i.
- Skær et stykke af lagkagebunden, ca. 17×16 cm, og fordel abrikosmarmeladen over bunden i et jævnt lag. Læg kagebunden på et stykke køkkenfilm (evt. i en lille sandkageform), fordel cremen over, og hiv i køkkenfilmen fra begge sider, og fold det stramt omkring skummet. Stil kagen i fryseren.
- Når kagen er frosset og skal bruges, rul da marcipanen ud til en tynd flade (ca. 17×16 cm) på et flormelisdrysset bord. Læg marcipanen over den frosne kage. Smelt chokoladen over vandbad, og dryp den over kagen i tigerstriber. Skær gåsebrysterne i tykke skiver, mens kagen er frossen. Lad kagerne tø op inden servering.