Gæstekok: Nikolaj Løngreen laver suppe på høne og forårsruller
Suppen
Ingredienser
1 kylling el. unghane
suppeurter:
1 løg, 1 gulerod, 1 porretop et par peber-korn, korianderfrø el.l.
2 gulerødder
1 squash
1 bundt forårsløg
2 røde pebre
½ knoldselleri
½ bakke champignon
½ lille spidskål el. hvidkål
2 fed hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
2 limeblade
1 stængel citrongræs
soja.
Sådan gør du
1. Kog kyllingen i letsaltet vand med suppeurter til den er mør, ca. 50 min. Sigt suppen og lad den koge lidt videre. Pluk kødet og læg det i en skål med en smule suppe og dæk det over.
2. Klargør grøntsagerne. Skær gulerødder i tynde skiver eller små tern. Skær squash i tern, forårsløg i ringe, den grønne top i lange strimler og rød peber i strimler. Skær knoldselleri i tern og spidskål i tynde strimler. Lad champignon forblive hele. Skær hvidløg i tynde skiver og hak ingefær, limeblade og citrongræs meget fint.
4. Kom grøntsagerne i suppen i følgende rækkefølge: Champignon, forårsløgringe, gulerod, squash, hvidløg og knoldselleri. Kog forsigtigt i 5 min. og tilsæt herefter: Rød peber, kål, ingefær, limeblade, citrongræs og forårsløgtoppe.
5. Smag til med soja og server suppen rygende varm.
Forårsruller med kylling
20-30 stk.
Ingredienser
Kødet fra suppekyllingen
20-30 stykker forsrulledej i medium størrelse
1 løg
1 bakke champignon
½ kinakål
chili, efter smag
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
100 g jordnødder eller cashewnødder, hakket
1 bundt koriander, frisk
soja, efter smag
250 g glasnudler.
Sådan gør du
1. Pil og hak løg, skær champignon i skiver og kål i tynde strimler. Sauter med finthakket chili, hvidløg og ingefær og krydr med salt. Vend med det plukkede kyllingekød, nødder og grofthakket koriander i og smag til med soja. Kog glasnudlerne efter anvisning og vend dem i blandingen.
2. Pak fyldet i de let optøede dejplader. Der er næsten altid en god anvisning på pakken. Steg rullerne gyldne i rigeligt olie ved medium varme. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir inden servering.