Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.

Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.

Arabisk gulerodssuppe med dukkah

Tilberedningstid: ca. 30 min

Antal personer: 4

Suppe:

1 kg gulerødder

1 løg

2 spsk olie

1 kanelstang

2 tsk korianderfrø

1 liter vand

frisk eller tørret chili

½ dl saft af appelsin(er)

salt

peber

evt. sukker

Tilbehør:

1 dl drænet yoghurt

Dukkah

1 spsk spidskommen

2 spsk korianderfrø

1 spsk kanel

1 spsk sort peber

2 spsk sesamfrø

2 spsk hasselnødder

mynte eller timian

salt

Lav først krydderiblandingen dukkah ved at riste krydderierne på en tør pande. Nødderne rister du i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Husk at hold øje med dem. Blend derefter alle ingredienserne groft og smag til med krydderurter og salt.

Lav så suppen:  Skær gulerødder og løg i grove stykker. Sautér i olie med kanel og koriander. Hæld vand og chili ved, og lad suppen simre i 45 minutter, til gulerødderne er helt møre. Fjern kanelstangen og blend suppen. Den skal være lidt tyk. Smag til med appelsinsaft, salt, peber, sukker, chili m.m.

Server suppen med yoghurt og dukkah.