Gateau Marcel med hindbærsauce

Gateau Marcel med hindbærsauce

Gateau Marcel - en fransk fristelse

8 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 4½ past. æggehvider, svarer til 3 af de små bægre
  • Hindbærsauce:
  • 300 g hindbær
  • 75 g sukker
  • Pynt:
  • frysetørrede hindbær

  1. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Hæld 150 g af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne, og pisk det cremet. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt de sidste 50 g sukker hertil under piskningen. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med æggeblommeblandingen. Vend herefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.
  2. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Hæld halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 180 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Resten af moussen stilles i køleskabet tildækket. Afkøl kagebunden helt.
  3. Kog hindbær og sukker op i en gryde 3-4 min. Afkøl hindbærsaucen.
  4. Fordel ca. halvdelen af hindbærblandingen oven på bunden. Fordel den kolde chokolademousse oven på. Stil kagen tildækket i køleskabet et par timer. Pynt evt. kagen med frysetørrede hindbær. Server med resten af hindbærsauce.