Gazpacho
Kold spansk grøntsagssuppe. Perfekt på en varm dag.
4
Ingredienser
- 500 g solmodne tomater
- 1-2 agurker
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 50 gr hvidt brød
- 1 lille skalotteløg
- 4-5 fed hvidløg
- 6-8 spsk super god olivenolie (koldpresset)
- 2-3 spsk sherryeddike
- sukker, salt og peber
- 2-3 skiver brød uden skorper, skåret i småtern og ristet sprøde i olivenolie
- basilikum, persille og purløg.
Sådan laver du gazpacho
- Skyl grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker.
- Udblød brødet i vand så det lige akkurat dækkes. Knug det meste af vandet ud af brødet og det kommes i en blender med hvidløg og løget. Det blendes glat, hvorefter de resterende grøntsager tilsættes. Tilsæt også olivenlolie.
- Skulle suppen blive for tyk kan den spædes op med vand.
- Suppen smages til med salt, peber og sukker.
- Stil den på køl indtil den skal servers.
- Hak krydderurterne og drys dem udover suppen sammen med de sprøde croutoner.
- Serveres ISKOLD.
- Se også opskriften på havbars på grill med fennikel og krydderurter