Geniale grovboller: Rugbrødsboller

Geniale grovboller: Rugbrødsboller

Lækre bløde rugbrødsboller med masser af gode frø og kerner.

14 stk. rugbrødsboller

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Surdej:
  • 100 g groft rugmel
  • 3 dl lunkent vand
  • Dej:
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 dl mørk øl
  • 2 dl surdej
  • 1 spsk. maltsirup
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 75 g skårne rugkerner
  • 75 g hørfrø
  • 25 g solsikkekerner
  • 50 g chiafrø
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 150 g rugmel

Sådan bager du rugbrødsboller

  1. Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage.
  2. Rør kærnemælk med øl, surdej og sirup. Tilsæt salt, kakaopulver, kerner, frø og fuldkornsmel. Rør dejen godt – helst på en røremaskine, og tilsæt gradvist rugmel.
  3. Fordel dejen i muffinforme, og stil på køl til næste dag.
  4. Tag formen ud, og lad den stå på bordet ca. 1 time, inden bollerne bages ved 180 gr. i ca. 30 min.