Knasende og sprøde julesmåkager: Gingerbread

Knasende og sprøde julesmåkager: Gingerbread

Julebag er noget af det hyggeligste at bruge tid på i juledagene. Pak nogle småkager fint ind, og glæd venner og familie, eller byd gæster på hjemmebagte småkager. Her er en skøn opskrift på ingefærsmåkager eller gingerbread, som de kaldes på engelsk, som du nemt selv kan bage og glæde venner og familie med. Se her, hvordan du bager gingerbread:

Ca. 28 stk fine små stjerner

Total:45 minutter

Arbeidstid:35 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til at bage gingerbread

  • 125 g smør (blødt)
  • 90 g farin
  • 230 g gylden sirup
  • 375 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. stødt ingefær

Den bedste opskrift på gingernbread:

  1. Pisk smør og farin i en skål med en elpisker i ca. 5 min., til cremen er ensartet. Pisk sirup, mel, natron og ingefær i, og pisk videre i et par min.
  2. Del dejen i 2 kugler, og dæk dem med plastikfolie. Sæt dem på køl i en ½ time.
  3. Rul de 2 deje ud på et stykke bagepapir i 5 mm’s tykkelse. Sæt dem på køl i yderligere en ½ time.
  4. Stik dejen ud med en stjerneudstikker (5 cm i diameter).
  5. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 160 grader i 8-10 min. Afkøl helt på en bagerist.

 

 

Vidste du...

At du også kan bage gingerbread som skærekage - her får du en lækker opskrift på gingerbread bagt som en bradepandekage, en såkaldt BRITISK GINGERBREAD, som er perfekt til gløgghygge på en adventssøndag:

Sådan bager du BRITISK GINGERBREAD

Kage til 8-10 personer.

Opskrift: Mira Arkin

Foto: Line Thit Klein

125 g smør

425 g lys sirup + 3 spsk ekstra

60 g brun farin

2 æg

1½ dl sødmælk

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

50 g kandiseret appelsinskal

gingerbread-kage.jpg
  1. Varm ovnen op til 160 grader. For en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.
  2. Smelt smør sammen med sirup og mørk farin i en gryde. Tag det af varmen, og lad det køle lidt af. Kom det over i en skål, og pisk æg og mælk i.
  3. Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og kom kandiseret appelsinskal i. Vend det sammen med æggeblandingen.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 50 minutter.
  5. Kom lidt ekstra sirup over kagen ved servering.