Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke

Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke

Den sennepsglaserede skinke er en sikker klassiker, som smager dejligt både til julefrokost og middagsret i juledagene. Og det er hverken svært eller besværligt at lave en mør og saftig skinke eller hamburgerryg med en skøn og sprød glasering på toppen. Se bare her:

Glaseret skinke til 4 personer

Total:2 timer

Ingredienser

  • ca. 1200 g røget skinke
  • vand og salt til kogning 
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • lidt selleri eller pastinak
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • Glasering:
  • 1 æg 
  • 3-4 spsk. rasp
  • 4-5 spsk. sød sennep

Sådan laver du glaseret skinke

  1. Kog skinken i vand med salt, istandgjorte grønsager, peberkorn og laurbærblad. tjek kogetiden på skinkens emballage, men regn med ca. 45 min. lad kødet køle noget af i kogevandet.
  2. Fjern nettet på skinken, og skær evt. svær og det meste af fedtet fra.
  3. Rør æg, rasp og sennep sammen, og smør det ud over skinken. Klap glaseringen fast så godt som muligt. stil den i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min.
  4. Hold øje med skinken, og dæk den evt. med folie på det højeste sted, hvis den bliver for mørk.