Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke
Den sennepsglaserede skinke er en sikker klassiker, som smager dejligt både til julefrokost og middagsret i juledagene. Og det er hverken svært eller besværligt at lave en mør og saftig skinke eller hamburgerryg med en skøn og sprød glasering på toppen. Se bare her:
Glaseret skinke til 4 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- ca. 1200 g røget skinke
- vand og salt til kogning
- 1 gulerod
- 1 løg
- lidt selleri eller pastinak
- 1 tsk. peberkorn
- 1 laurbærblad
- Glasering:
- 1 æg
- 3-4 spsk. rasp
- 4-5 spsk. sød sennep
Sådan laver du glaseret skinke
- Kog skinken i vand med salt, istandgjorte grønsager, peberkorn og laurbærblad. tjek kogetiden på skinkens emballage, men regn med ca. 45 min. lad kødet køle noget af i kogevandet.
- Fjern nettet på skinken, og skær evt. svær og det meste af fedtet fra.
- Rør æg, rasp og sennep sammen, og smør det ud over skinken. Klap glaseringen fast så godt som muligt. stil den i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min.
- Hold øje med skinken, og dæk den evt. med folie på det højeste sted, hvis den bliver for mørk.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt