Gløgg

Gløgg med cognac

Skøn gløgg der luner på de kolde vinterjuleaftener.

(10 glas)

Gløgg

  • Ekstrakt
  • 1 appelsin
  • 1 citron
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 1 stang kanel
  • 1 flaske rødvin
  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g rosiner
  • 1 dl cognac (evt.)

  1. Kog ekstrakt først: Kom skal og saft af 1 appelsin og 1 citron, brug usprøjtede frugter, 2 dl sukker, 2 dl vand og 1 stang kanel i en gryde, og kog det sammen ca. 10 min.
  2. Si ekstrakten. Kom ekstrakt, 1 flaske rødvin og 100 g smuttede mandler skåret i splitter i en gryde. Kog langsomt op under omrøring.
  3. Når det er lige ved kogepunktet, tilsætter du 100 g rosiner. Tag gløggen fra varmen og server. Du kan udbløde rosinerne i 1 dl cognac natten over.