Den lækreste glutenfri brownie med chokoladeskum
En sand chokoladebombe af en kage bagt helt uden mel. Den minder om en Gateau Marcel - tung og fyldig og rig på chokolade. Lige som den skal være.
10-12 personer
Ingredienser
Brownie
- 200 smør
- 300 g mørk chokolade
- 6 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g kakao
- 1 knivspids salt
- 200 g sukker
Chokoladeskum
- 250 g mascarpone
- 25 g flormelis
- 1 ½ dl fløde
- 200 g chokolade, smeltet og afkølet
Desuden
- Revet mørk chokolade
Brownie
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Beklæd en springform (diam. 23 cm) med bagepapir i bunden, og smør kanten med smør.
- Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det afkøle.
- Del fire af æggene i hvider og blommer.
- Tilsæt de sidste to æg til æggeblommerne sammen med vanilje, kakao, salt og 100 g af sukkeret.
- Pisk grundigt, til det bliver lyst og luftigt.
- Hæld chokolade/smør-blandingen i, imens der piskes.
- Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt det resterende sukker lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og luftig marengs.
- Vend marengsen forsigtigt sammen med chokoladeblandingen, uden at slå for meget luft ud af massen.
- Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten.
- Lad den køle af.
- Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde ved lav hastighed, indtil det får en cremet konsistens.
- Tilsæt smeltet chokolade, og vend den forsigtigt i skummet.
- Fordel cremen på den afkølede kage.
- Pynt med revet mørk chokolade.
- Opbevar kagen på køl indtil servering.
- TIP: Skal kagen lige have lidt ekstra luksus, så pynt den med friske bær.