tomatsalat

Gnocchi på tomatsalat

RICOTTA er en blød italiensk ost, der indeholder både protein og kalcium.

4

Ingredienser

  • 450 g frossen, optøet spinat
  • 1 bøtte ricotta
  • 100 g fuldkornsdurummel
  • 175 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk reven skal af ubehandlet citron
  • 50 g reven parmesan
  • 1 spsk groftkværnet peber
  • TOMATSALAT:
  • 4 store tomater, f.eks. bøftomater
  • 200 g små grønne og
  • gule dadeltomater
  • salt, peber
  • basilikumblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 spsk reven parmesan

Sådan gør du:

  1. Knug spinatbladene helt fri for væde, rør dem med ricotta, mel, æg, citronskal, parmesan og peber til en blød dej. Del dejen i 2 portioner. Rul hver af dem ud til en 45 cm lang pølse og skær dem ud i stykker a ca. 3 cm. Kom gnocchierne i en stor gryde med kogende, letsaltet vand og kog dem i 5 minutter. Kog dem ad et par omgange. Skær tomaterne i tynde skiver, anret dem på tallerkener, krydr med salt, peber, basilikumblade samt olivenolie og server de lune gnocchi på salaten med et drys reven parmesan.
  2. Energi pr. person: 540 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%