Gnocchi på tomatsalat
RICOTTA er en blød italiensk ost, der indeholder både protein og kalcium.
4
Ingredienser
- 450 g frossen, optøet spinat
- 1 bøtte ricotta
- 100 g fuldkornsdurummel
- 175 g hvedemel
- 2 æg
- 2 spsk reven skal af ubehandlet citron
- 50 g reven parmesan
- 1 spsk groftkværnet peber
- TOMATSALAT:
- 4 store tomater, f.eks. bøftomater
- 200 g små grønne og
- gule dadeltomater
- salt, peber
- basilikumblade
- 1 spsk olivenolie
- 4 spsk reven parmesan
Sådan gør du:
- Knug spinatbladene helt fri for væde, rør dem med ricotta, mel, æg, citronskal, parmesan og peber til en blød dej. Del dejen i 2 portioner. Rul hver af dem ud til en 45 cm lang pølse og skær dem ud i stykker a ca. 3 cm. Kom gnocchierne i en stor gryde med kogende, letsaltet vand og kog dem i 5 minutter. Kog dem ad et par omgange. Skær tomaterne i tynde skiver, anret dem på tallerkener, krydr med salt, peber, basilikumblade samt olivenolie og server de lune gnocchi på salaten med et drys reven parmesan.
- Energi pr. person: 540 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%