Skøn græskarkage med creme og syltede havtorn
Bag en lækker kage med sæsonens friske græskar og havtorn. Her får du både opskriften på den lækre lagkage med mascarponecreme, en hjemmelavet græskarmos og syltede havtorn. Tilsammen giver det en frisk og anderledes lagkage med smag af efterår. Her får du opskriften på den lækre græskage med creme:
1 stor kage til 12-16 personer
Total:1 time 55 minutter
Ingredienser
- 400 g hvedemel, gerne kagemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. five spice krydderi
- ½ tsk. salt
- 200 g blødt smør
- 150 g sukker
- 150 g farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 1 citron, øko
- 1 dl mælk
- 350-400 g græskarmos
- Syltede havtorn:
- 400 g frosne havtorn
- 200 g sukker
- 1 spsk. citronsaft
- Creme:
- 250 g mascarpone eller flødeost naturel
- 125 g blødt smør
- 500 g flormelis
- 1 spsk. citronsaft
Sådan bager du græskarkage med creme og syltede havtorn
- Start med at lave græskarmosen:
- Halvér et lille græskar, og skrab frø og tråde ud. Pensl med olie, og læg de halve græskar med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Skrab frugtkødet ud, og mos det med en gaffel.
- 1. Sigt de tørre ingredienser sammen.
- 2. Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 2 min. Pisk sukker, farin og vaniljesukker i, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
- 3. Vend fintrevet citronskal og græskarmos i, og tilsæt skiftevis melblanding og mælk (1/3 ad gangen).
- 4. Fordél dejen i 2 springforme (22 cm), der er smurt med smør og drysset med mel.
- 5. Bag kagerne ved 160 grader varmluft i 45-55 min. Tjek med et træspyd, om de er gennembagte, og lad kagerne stå i formene i 15 min., før de tages ud på en rist.
- Syltede havtorn:
- 6. Bland 200 g havtorn med sukker og citronsaft i en gryde, og kog op under omrøring. Skru ned, og lad syltetøjet simre i 10 min. Tilsæt de sidste havtorn, og kog i 5 min. Afkøl.
- Creme:
- 7. Pisk mascarpone og smør luftigt i 3-4 min. Pisk sigtet flormelis i cremen, og pisk i 34 min. Smag til med citronsaft.
- Lagkage:
- 8. Flæk hver kage i 2 bunde, og smør dem med creme. Dryp syltetøjet over cremen, og læg bundene ovenpå hinanden. Sæt kagen i køleskabet, men tag den ud 1 times tid før servering.