Græske lammefrikadeller

Græske lammefrikadeller

Skønne græske lammefrikadeller, der serveres med fladbrød og en lækker hjemmelavet hummus.

ca. 30-35 stk.

Ingredienser

  • Hummus:
  • 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter (400 g, drænet vægt 240
  • g)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 3 spsk. olivenolie
  • Deller:
  • 100 g couscous
  • 2½ dl kogende grøntsagsbouillon
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 bundt mynte
  • havsalt og friskværnet peber
  • 150 g feta
  • ½ dl olivenolie
  • Tilbehør:
  • fladbrød
  • 8 dadeltomater
  • 1 lille bundt mynte
  • 250 g babyspinat
  • olivenolie

sådan gør du

  1. Skyl og riv skallen af en lime. Pil hvidløgsfed.
  2. Dræn væden fra kikærterne.
  3. Blend kikærter i en miniblender med limeskal og hvidløg. Pres saften fra limen ned i blenderen.
  4. Tilsæt spidskommen, tahin og olivenolie.
  5. Blend det hele til en pasta. Er det lidt for drøjt, tilsættes mere olivenolie eller vand.
  6. Kom couscous i en skål. Hæld den kogende bouillon over, og dæk skålen med plastfilm.
  7. Lad det trække i 10 min., til vandet er absorberet. Mos coucous med en gaffel, til kornene løsner sig.
  8. Rør det hakkede lammekød sammen med couscous og æg. Skyl og riv skallen af citronen.
  9. Skyl mynten, og nip bladene fra stilkene. Hak fint, til det svarer til 3 spsk. Rør citronskal i farsen sammen med den hakkede mynte.
  10. Skær feta i mindre stykker. Vend feta i farsen. Form farsen til små frikadeller. Opvarm olie på en sliplet pande.
  11. Steg dellerne ved jævn varme i 4-5 min. på hver side.
  12. Lun fladbrød på en pande ½ minut på hver side. Smør fladbrød med hummus.
  13. Fordel dellerne henover sammen med dadeltomater skåret i kvarte, mynteblade og babyspinat. Dryp med olivenolie.