Græske lammefrikadeller
Skønne græske lammefrikadeller, der serveres med fladbrød og en lækker hjemmelavet hummus.
ca. 30-35 stk.
Ingredienser
- Hummus:
- 1 lime
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse kikærter (400 g, drænet vægt 240
- g)
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- 3 spsk. olivenolie
- Deller:
- 100 g couscous
- 2½ dl kogende grøntsagsbouillon
- 500 g hakket lammekød
- 1 æg
- 1 usprøjtet citron
- 1 bundt mynte
- havsalt og friskværnet peber
- 150 g feta
- ½ dl olivenolie
- Tilbehør:
- fladbrød
- 8 dadeltomater
- 1 lille bundt mynte
- 250 g babyspinat
- olivenolie
sådan gør du
- Skyl og riv skallen af en lime. Pil hvidløgsfed.
- Dræn væden fra kikærterne.
- Blend kikærter i en miniblender med limeskal og hvidløg. Pres saften fra limen ned i blenderen.
- Tilsæt spidskommen, tahin og olivenolie.
- Blend det hele til en pasta. Er det lidt for drøjt, tilsættes mere olivenolie eller vand.
- Kom couscous i en skål. Hæld den kogende bouillon over, og dæk skålen med plastfilm.
- Lad det trække i 10 min., til vandet er absorberet. Mos coucous med en gaffel, til kornene løsner sig.
- Rør det hakkede lammekød sammen med couscous og æg. Skyl og riv skallen af citronen.
- Skyl mynten, og nip bladene fra stilkene. Hak fint, til det svarer til 3 spsk. Rør citronskal i farsen sammen med den hakkede mynte.
- Skær feta i mindre stykker. Vend feta i farsen. Form farsen til små frikadeller. Opvarm olie på en sliplet pande.
- Steg dellerne ved jævn varme i 4-5 min. på hver side.
- Lun fladbrød på en pande ½ minut på hver side. Smør fladbrød med hummus.
- Fordel dellerne henover sammen med dadeltomater skåret i kvarte, mynteblade og babyspinat. Dryp med olivenolie.