Yoghurtis

Granatæble-yoghurtis

Den friske og lækre ”frozen yoghurt” med granatæble imponerer med sin smukke pink pangfarve og syrligsøde smag. Server den sammen med lidt krystalliseret hvid chokoladeknas, og du har en fin, forfriskende januardessert. En opskrift af Maja Ambeck Vase.

2-4

Ingredienser

  • Granatæble-yoghurtis:
  • 150 g granatæblekerner
  • 50 g sukker
  • 200 g græsk yoghurt, 10 %
  • lidt citronsaft
  • Hvid chokolade med granatæble:
  • 25 g hvid chokolade
  • 25 g sukker
  • 25 g vand
  • 2 spsk frysetørret
  • granatæble/ hindbær

Sådan gør du

  1. Granatæble-yoghurtis:
  2. Blend granatæblekerner og sukker sammen, og si de små kerner fra. Kom yoghurten i en skål, og vend forsigtigt granatæble-
  3. saften deri. Smag til med citronsaft – og eventuelt lidt mere sukker. Kør massen på ismaskine.
  4. Hvid chokolade med granatæble:
  5. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og lad det koge, indtil det har en temperatur på 140 grader. Hæld sukkermassen i chokoladen i en tynd stråle, mens du pisker. Fortsæt med at piske, indtil chokoladen bliver til små, knasende kugler. Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Bland
  6. granatæble/hindbærpulver i.
  7. Servering:
  8. Spis isen direkte fra ismaskinen – eller kom den i fryseren et par timer, "kugl den op", og placer den på en skefuld krystalliseret hvid chokolade.

Tip

Yoghurtisen kan også trylles til små læskende ispinde.