Granita
Nikolaj Koppel har leveret disse tre skønne opskrifter på granita; citrongranita, kaffegranita ogtranebær- og granatæblegranita, mums de er lækre.
4
Ingredienser
- Citrongranita
- 6 personer
- 1 l. kildevand (det er vigtigt, for at granitaen ikke bliver kalket)
- 200-300 g sukker
- 8 citroner, saften heraf
- Skallen af 2 økologiske citroner
- Kaffegranita
- ½ liter virkeligt stærk espressokaffe (200 gram kaffe til ½ liter vand)
- 100-200 g sukker
- Tranebær- og granatæblegranita
- 1 l. kildevand
- 50-100 g sukker
- 3 dl tranebærsaft
- 2 granatæbler, saften heraf
- Citrongranita
- Kog kildevandet med sukkeret – tilpas mængden af sukker efter din søde tand. Pres otte citroner, og riv skallen af to økologiske citroner og sæt det til side. Når sukkervandet er kogt ned til lidt over halvdelen, skal det køle af, hvorefter citronsaften og skallen tilsættes. Hæld massen i en flad skål, og sæt den ind i fryseren. Rør i massen jævnligt, så det bliver en grød, der til sidst bliver til granita. Det tager ca. 5 timer. Servér granitaen i et lavt drinksglas, og pynt med mynte eller bær. Granita skal serveres med det samme, da den smelter hurtigt.
- Kaffegranita
- Opløs sukkeret i kaffen, mens den er varm, og følg derefter fremgangsmetoden som beskrevet under citrongranitaen.
- Tranebær- og granatæblegranita
- Kog kildevandet med sukkeret. Tilsæt tranebærsaften og saften fra granatæblerne, når sukkervandet er reduceret til godt halvdelen. Gør derefter som beskrevet under citrongranitaen. Pynt med granatæblekerner og mynte.