Lækker morgenknas

Granolaknas med frugt

Lækker morgenknas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt

Ingredienser

  • 1½ dl mandler
  • 6 dl grove havreflager
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • citronskal
  • salt
  • 120 g moden banan
  • 4 stk friske dadler (eller iblødsatte tørre)
  • 4 spsk kokosolie
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspidse salt. Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft med en stavblender og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene.
  2. Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200°. Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter. Lad granolaen køle af og opbevar den i et tæt glas.
  3. Tip! Brug granolaen som knas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt etc.
  4. Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood