Græsk påskebrød med safran og æg

Græsk påskebrød med safran og æg

Forkæl familien i påsken med dette flotte og smagfulde påskebrød.

1 brød

Ingredienser

  • 2 dl sødmælk
  • ½ tsk. safran el. 1 tsk. gurkemeje
  • 50 g gær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 4 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 600 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • rød frugtfarve
  • 1 sammenpisket æg el. yoghurt
  • 1½ spsk. sesamfrø

  1. Lun mælken med safran, og lad det trække, til mælken er gul. Opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, æg, sukker og salt. Kom halvdelen af melet i lidt ad gangen, og rør dejen igennem i ca. 10 min. Lad den hæve overdækket et lunt sted i ½-1 time.
  2. Smuldr smør og resten af melet sammen, tilsæt det lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem. Stil dejen til hævning ca. 1 time overdækket et lunt sted.
  3. Kog imens æggene i vand tilsat rød frugtfarve i 6 min.
  4. Slå dejen ned, og rul den til en lang pølse. Form et ottetal af dejen på en bageplade med bagepapir, og læg et rødt kogt æg i hver ende af brødet. Pensl brødet med æg, og drys med sesam. Lad brødet stå 10 min. på pladen og efterhæve. Bag brødet midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til det er brunt og gennembagt.