Græsk påskebrød med safran og æg
Forkæl familien i påsken med dette flotte og smagfulde påskebrød.
1 brød
Ingredienser
- 2 dl sødmælk
- ½ tsk. safran el. 1 tsk. gurkemeje
- 50 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 4 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 600 g hvedemel
- 75 g smør
- 2 æg
- rød frugtfarve
- 1 sammenpisket æg el. yoghurt
- 1½ spsk. sesamfrø
- Lun mælken med safran, og lad det trække, til mælken er gul. Opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, æg, sukker og salt. Kom halvdelen af melet i lidt ad gangen, og rør dejen igennem i ca. 10 min. Lad den hæve overdækket et lunt sted i ½-1 time.
- Smuldr smør og resten af melet sammen, tilsæt det lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem. Stil dejen til hævning ca. 1 time overdækket et lunt sted.
- Kog imens æggene i vand tilsat rød frugtfarve i 6 min.
- Slå dejen ned, og rul den til en lang pølse. Form et ottetal af dejen på en bageplade med bagepapir, og læg et rødt kogt æg i hver ende af brødet. Pensl brødet med æg, og drys med sesam. Lad brødet stå 10 min. på pladen og efterhæve. Bag brødet midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til det er brunt og gennembagt.