Græskar-karry med kokosmælk
4
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 lille butternut græskar
- 1 grøn peberfrugt
- 1½ tsk chili, finthakket
- 4 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og peber
- ½ dl persille, hakket.
- Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
- Snit løget i små tern. Skræl græskaret, halvér det og skrab kernerne ud med en ske, og skær græskaret i tern. Halver peberfrugten og fjern stilk og kerner og skær den i tern.
- Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg mørt – tilsæt græskar, chili og peberfrugt og rist fortsat ved svag varme 4-5 min.
- Hæld vand herved og lad det koge 5 min. yderligere, hæld kokosmælk i gryden og kog, indtil det opnår cremet konsistens. Krydr med lidt citronsaft, salt og peber.