Lækker græskarkage til Halloween
Afslut en god middag med en lækker græskarkage. Få opskriften her.
Græskarkage
- Arbejdstid: 35 min.
- Bage/kogetid: ca. 50 min.
- Fryse-egnet (uden klementiner)
- 400 g græskar (uden kerner)
- 300 g fuldkornskiks (smuldrede)
- 100 g smør (smeltet)
- 450 g flødeost naturel
- 2 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
- 150 g flormelis
- 1 vaniljestang (kornene)
- 5 æg (delt i blommer og hvider)
- 1 dl piskefløde (pisket til skum)
- Tilbehør:
- 8-10 klementiner (både)
- Kog græskar i ca. 20 min. Hæld vandet fra og blend græskarret til mos.
- Bland kiks og smør og læg massen i bunden af en springform.
- Rør flødeost med græskarmos, citronskal, flormelis og vaniljekorn. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.
- Hæld det i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 45 min.
- Lad den køle af og servér med klementiner.