Græskarkage

Lækker græskarkage til Halloween

Afslut en god middag med en lækker græskarkage. Få opskriften her.

Græskarkage

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bage/kogetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet (uden klementiner)
  • 400 g græskar (uden kerner)
  • 300 g fuldkornskiks (smuldrede)
  • 100 g smør (smeltet)
  • 450 g flødeost naturel
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
  • 150 g flormelis
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 5 æg (delt i blommer og hvider)
  • 1 dl piskefløde (pisket til skum)
  • Tilbehør:
  • 8-10 klementiner (både)

  1. Kog græskar i ca. 20 min. Hæld vandet fra og blend græskarret til mos.
  2. Bland kiks og smør og læg massen i bunden af en springform.
  3. Rør flødeost med græskarmos, citronskal, flormelis og vaniljekorn. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.
  4. Hæld det i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 45 min.
  5. Lad den køle af og servér med klementiner.