brød, bag

Græskarkerne-stykker med emmer

Lækkert tilbehør til supper og råkostsalater.

10 stk.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk flaget havsalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g hvedekerner eller forkogte speltkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g salte, ristede græskarkerner
  • 25 g hørfrø
  • 200 g hvid hvedemel
  • 200 g økologisk fuldkornsemmermel (Aurion)
  • Drys:
  • 25 g grofthakkede, salte græskarkerner
  • flaget havsalt

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt honning, salt og olie samt alle kerner, hvid hvedemel og fuldkornsemmer. Dæk skålen med plastfilm, sæt den i køleskab og lad den hæve natten over. Tag dejen ud ca. 1 time, før den skal bages. Ælt dejen let med yderligere emmermel, form den til en rulle, som skæres i 10 skiver, der lægges på plader med bagepapir. Drys med græskarkerner og salt. Lad den efterhæve i 10-15 min. Bages gyldne ved 250° i 15- 18 minutter og afkøles derefter på en bagerist.
  2. Fuldkornsemmer giver et mørkt og aromatisk brød. Det har højt indhold af E-vitamin og folinsyre. Egner sig godt til at bage i forme som en blød dej.
  3. Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%