Græskarkerne-stykker med emmer
Lækkert tilbehør til supper og råkostsalater.
10 stk.
Ingredienser
- 15 g gær
- 4 dl vand
- 1 spsk honning
- 1 spsk flaget havsalt
- 1 spsk olivenolie
- 50 g hvedekerner eller forkogte speltkerner
- 50 g solsikkekerner
- 50 g salte, ristede græskarkerner
- 25 g hørfrø
- 200 g hvid hvedemel
- 200 g økologisk fuldkornsemmermel (Aurion)
- Drys:
- 25 g grofthakkede, salte græskarkerner
- flaget havsalt
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt honning, salt og olie samt alle kerner, hvid hvedemel og fuldkornsemmer. Dæk skålen med plastfilm, sæt den i køleskab og lad den hæve natten over. Tag dejen ud ca. 1 time, før den skal bages. Ælt dejen let med yderligere emmermel, form den til en rulle, som skæres i 10 skiver, der lægges på plader med bagepapir. Drys med græskarkerner og salt. Lad den efterhæve i 10-15 min. Bages gyldne ved 250° i 15- 18 minutter og afkøles derefter på en bagerist.
- Fuldkornsemmer giver et mørkt og aromatisk brød. Det har højt indhold af E-vitamin og folinsyre. Egner sig godt til at bage i forme som en blød dej.
- Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%