Græskarmuffins med ahorncreme

Græskarmuffins med ahorncreme

Det er sæson for græskar. Her brugt i luftige og saftige muffins med en skøn krydret smag.

Ca. 12 stk. græskarmuffins

Græskarmuffins med ahorncreme

  • 2 æg, str. L
  • 2 dl neutral olie
  • 1 dl kærnemælk
  • 200 g brun farin
  • 300 g fintrevet græskar
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g grofthakkede valnødder
  • ½ tsk salt
  • Creamcheese-glasur
  • 200 g flødeost, stuetempereret
  • 5 spsk usaltet smør med stuetemperatur
  • ½ dl ahornsirup
  • 150 g flormelis

Sådan laver du græskarmuffins:

  1. Pisk æg, olie, kærnemælk og farin sammen, til farinen er opløst. Vend de revne græskar i dejen.
  2. Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, bagepulver, valnødder og salt sammen. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld den våde blanding heri. Vend kun rundt, til dejen er akkurat blandet.
  3. Klip bagepapir til firkanter af cirka 20x20cm, og tryk dem med midten først ned i muffinformen, så der dannes en tulipanform. Alternativt bruges blot almindelige muffinforme.
  4. Fyld muffinformene to tredjedele op, og bag dem i cirka 15 minutter ved 210 grader (de skal have lidt mindre, hvis der bruges en almindelig forme). Lad kagerne køle af på en rist.
  5. Creamecheese-glasur:
  6. Pisk alle ingredienserne sammen et par minutter, til massen er hvid, cremet og luftig. Hvis du synes, den er for blød, kan du sætte den en halv times tid i køleskabet,før den smøres over den afkølede kage. Du kan også tilsætte mere flormelis.