Græskarmuffins med ahorncreme
Det er sæson for græskar. Her brugt i luftige og saftige muffins med en skøn krydret smag.
Ca. 12 stk. græskarmuffins
Græskarmuffins med ahorncreme
- 2 æg, str. L
- 2 dl neutral olie
- 1 dl kærnemælk
- 200 g brun farin
- 300 g fintrevet græskar
- 300 g hvedemel
- 1 spsk kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 100 g grofthakkede valnødder
- ½ tsk salt
- Creamcheese-glasur
- 200 g flødeost, stuetempereret
- 5 spsk usaltet smør med stuetemperatur
- ½ dl ahornsirup
- 150 g flormelis
Sådan laver du græskarmuffins:
- Pisk æg, olie, kærnemælk og farin sammen, til farinen er opløst. Vend de revne græskar i dejen.
- Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, bagepulver, valnødder og salt sammen. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld den våde blanding heri. Vend kun rundt, til dejen er akkurat blandet.
- Klip bagepapir til firkanter af cirka 20x20cm, og tryk dem med midten først ned i muffinformen, så der dannes en tulipanform. Alternativt bruges blot almindelige muffinforme.
- Fyld muffinformene to tredjedele op, og bag dem i cirka 15 minutter ved 210 grader (de skal have lidt mindre, hvis der bruges en almindelig forme). Lad kagerne køle af på en rist.
- Creamecheese-glasur:
- Pisk alle ingredienserne sammen et par minutter, til massen er hvid, cremet og luftig. Hvis du synes, den er for blød, kan du sætte den en halv times tid i køleskabet,før den smøres over den afkølede kage. Du kan også tilsætte mere flormelis.
PRØV OGSÅ: Rocky road med mørk chokolade