Gratinerede asparges

Gratinerede asparges

(4 pers)

Ingredienser

  • 20-24 grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 4-5 skiver mild Havarti ost
  • 15 g smør
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • lunt brød

Sådan gør du

  1. Knæk nederste del af aspargesene. Blancher dem i saltet vand 1 min. sammen med forårsløg, og hæld derefter koldt vand over.
  2. Lav 4-5 bundter asparges, og brug forårsløget til at binde omkring bundterne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og kom osten over nederste del af aspargesbundterne.
  3. Placer en lille klump smør på hvert bundt asparges, og krydr med salt og peber.
  4. Bag aspargesene i ovnen ved 180 gr. i ca. 8 min., eller til osten er smeltet. Anret dem på et fad, og spis dem med brød.