Gratinerede østers - den perfekte forret til nytår
Østers og champagne. Det helt rigtige nytårsmatch. Her får du opskriften på en formidabel forret til nytårsaften, nemlig gratinerede østers. Velbekomme - og rigtigt godt nytår ✨
4-6
Total:20 minutter
Ingredienser
- 8-12 østers
- 40 g smør
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk rasp eller brødkrumme
- 2 spsk finthakket persille
- friskkværnet peber og salt
- 3-4 spsk fintrevet emmentaler.
Sådan laver du gratinerede østers:
- Åbn østersene ved at lirke østerskniven ind ved spidsen af østersen. Når skallen løsner sig, drejer du østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen.
- Tjek den for evt. østersskaller. Løsn østersen fra skallen.
- Hæld saften fra, og sæt østersene i et ovnfast fad med salt, så de ikke tipper rundt.
- Kom smør og hvidløg i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt. Tilsæt rasp eller brødkrumme, persille, friskkværnet peber og lidt salt.
- Kom blandingen på dine østers. Drys med lidt ekstra rasp, og godt med fintrevet emmentaler.
- Gratiner østersene i ovnen under grill, til de er gyldne. Servér med det samme.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller