Grillede grøntsager med gedeostecreme og linser
Det er superenkelt, men virkelig lækkert at nyde masser af grillede grøntsager med mættende linser og blid gedeostecreme. Du kan bruge alle mulige slags: aubergine, spidskål, blomkål, rødbeder – hvad end du foretrækker.
2 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Grønt:
- 2 rødløg
- 300 g slanke gulerødder
- 1-2 squash
- olivenolie
- salt
- lidt bredbladet persille
- citronsaft
- Linser:
- 2 dl belugalinser
- Chiliolie:
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk chilipasta, f.eks. harissa
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt
- Creme:
- 100 g blød gedeost
- 100 g tyk yoghurt
- 2 spsk olivenolie
- ½ fed hvidløg
- salt
- Tilbehør: salat
Sådan gør du
- Grønt: Pil løgene, og flæk dem. Skrub gulerødderne, og flæk dem, hvis nødvendigt. Skær squashen i grove skiver. Dryp med olivenolie og salt, og grill det hele i en supervarm ovn, under grill-elementet. Det hele skal have mellem 20-25 minutter. Hold øje!
- Vend de varme grøntsager med lidt citronsaft og persille, lige inden servering.
- Linser: Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og salt dem.
- Chiliolie: Riv hvidløget fint, og rør det med chilipasta, olie og citron. Smag til med salt.
- Creme: Pisk blød gedeost med yoghurt let sammen med et piskeris, og smag til med olivenolie, hvidløg og salt.
- Servering: Kom lidt creme på en tallerken. Top med linser, grønt og chiliolie, og server straks med en en stor salat til.
- Tip: Jeg synes, det er nemt at fylde en plade med grøntsager og grille dem i ovnen. Men du kan selvfølgelig sagtens grille på en rigtig grill eller en grillpande.