Opskrift på grillede grøntsager med gedeostecreme og linser

Grillede grøntsager med gedeostecreme og linser

Det er superenkelt, men virkelig lækkert at nyde masser af grillede grøntsager med mættende linser og blid gedeostecreme. Du kan bruge alle mulige slags: aubergine, spidskål, blomkål, rødbeder – hvad end du foretrækker.

2 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Grønt:
  • 2 rødløg
  • 300 g slanke gulerødder
  • 1-2 squash
  • olivenolie
  • salt
  • lidt bredbladet persille
  • citronsaft
  • Linser:
  • 2 dl belugalinser
  • Chiliolie:
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk chilipasta, f.eks. harissa
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • Creme:
  • 100 g blød gedeost
  • 100 g tyk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • salt
  • Tilbehør: salat

Sådan gør du

  1. Grønt: Pil løgene, og flæk dem. Skrub gulerødderne, og flæk dem, hvis nødvendigt. Skær squashen i grove skiver. Dryp med olivenolie og salt, og grill det hele i en supervarm ovn, under grill-elementet. Det hele skal have mellem 20-25 minutter. Hold øje!
  2. Vend de varme grøntsager med lidt citronsaft og persille, lige inden servering.
  3. Linser: Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og salt dem.
  4. Chiliolie: Riv hvidløget fint, og rør det med chilipasta, olie og citron. Smag til med salt.
  5. Creme: Pisk blød gedeost med yoghurt let sammen med et piskeris, og smag til med olivenolie, hvidløg og salt.
  6. Servering: Kom lidt creme på en tallerken. Top med linser, grønt og chiliolie, og server straks med en en stor salat til.
  7. Tip: Jeg synes, det er nemt at fylde en plade med grøntsager og grille dem i ovnen. Men du kan selvfølgelig sagtens grille på en rigtig grill eller en grillpande.