Grillede gulerødder med fennikel

Grillede gulerødder med fennikel

Er du kørt træt i de tunge grillpølser og bøffer, så prøv med grønt på grillen.

Ingredienser

  • Dressing:
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½-1 spsk flydende honning
  • ½ citron, saften heraf
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • ½-1 fennikel
  • 4 spsk estragon eller anden grofthakket krydderurt, f.eks. basilikum
  • lidt tørret knust chili

Sådan gør du

  1. Dressing: Rør dijonsennep, honning, citronsaft, olivenolie, sammen og smag til med salt og peber.
  2. Skær toppen af gulerødderne, og skrub gulerødderne.Halver dem, og vend med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Grill gulerødderne 3 minutter på hver side. Anret dem på et fad.
  3. Halver fenniklen, og skær det i tynde skiver, for eksempel på en mandolin.
  4. Kom fennikel og krydderurter over de grillede gulerødder, og hæld dressing over, og drys med lidt tørret knust chili.
  5. Server grillede gulerødder som tilbehør for eksempel til kylling eller en grillet steak.