Grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk
Nyd de nye gulerødder med fisk og æg. En dejlig, mættende ret.
Total:35 minutter
Ingredienser
- 2 bundter nye gulerødder
- 4 rødspætte- eller rødtungefileter
- neutral olie
- salt og hvid peber
- 2 store æg.
- Dressing
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt purløg
- 1 tsk sennep
- 1 tsk honning
- 4 spsk olivenolie
- saft af ½ citron
- salt.
Sådan laver du grillede gulerødder med smilende æg
- Rens gulerødderne og skær toppen af. Gnid dem ind i 1 spsk olie og drys med salt. Varm en grillpande (eller en grill) godt op og kom gulerødderne på. Grill dem på alle sider i ca. 10 min.
- Tænd imens ovnen på 175 grader. Kom et stykke bagepapir i en bradepande og smør det med 1 spsk olie. Fold fiskefileterne en gang og læg dem i bradepanden. Krydr med salt og hvid peber. Bag fisken i 10-15 min.
- Kog æggene smilende i 6 min, mens du laver dressingen. Hak krydderurterne og bland dem med de øvrige ingredienser til en tyk dressing. Smag til med salt.
- Anret de grillede gulerødder med bagt fisk over, hæld dressing på og top med et halvt smilende æg.
- Tip: Retten fungerer også fint som forret, hvis du halverer mængden af gulerødder og fisk.
- Se også opskrift på pastasalat med tigerejer.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.