Grillede ørredbøffer med mynte-gulerødder
Ofte lægger man pølserog bøffer på grillen,men det er også værd at prøve med fisk som ørred eller laks.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: 40 min. (+ optænding af grillen)
- Ikke fryse-egnede
- 4 stk. ørred- eller laksebøffer (ca. 500 g)
- olie til grillen
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt nye gulerødder (stykker)
- 1spsk smør eller olivenolie + 1 dl vand
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld krusemynte (hakket)
- ½ citron (usprøjtet, saft og fintrevet skal)
- 1 grønt salathoved (f.eks. frisé eller krølsalat)
- 1 kg nye kartofler (kogte, pillede)
- Pynt: mynte
- Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder. Pensl grillen med olie.
- Grill ørredstykkerne på begge sider ved god varme og krydr med salt og peber. Lad fisken blive lige netop gennembagt.
- Kog gulerødder i smør og vand i 3-4 min. Lad vandet fordampe, krydr med salt, peber, sukker, mynte, lidt citronsaft og citronskal. Gulerødderne kan serveres varme eller lune. Hvis de skal nydes kolde, skal smørret udskiftes med olivenolie.
- Servér grillet ørred med myntemarinerede gulerødder, salat og friskkogte pillede kartofler.