Grillede ørredbøffer med mynte-gulerødder

Grillede ørredbøffer med mynte-gulerødder

Ofte lægger man pølserog bøffer på grillen,men det er også værd at prøve med fisk som ørred eller laks.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: 40 min. (+ optænding af grillen)
  • Ikke fryse-egnede
  • 4 stk. ørred- eller laksebøffer (ca. 500 g)
  • olie til grillen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt nye gulerødder (stykker)
  • 1spsk smør eller olivenolie + 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld krusemynte (hakket)
  • ½ citron (usprøjtet, saft og fintrevet skal)
  • 1 grønt salathoved (f.eks. frisé eller krølsalat)
  • 1 kg nye kartofler (kogte, pillede)
  • Pynt: mynte

  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder. Pensl grillen med olie.
  2. Grill ørredstykkerne på begge sider ved god varme og krydr med salt og peber. Lad fisken blive lige netop gennembagt.
  3. Kog gulerødder i smør og vand i 3-4 min. Lad vandet fordampe, krydr med salt, peber, sukker, mynte, lidt citronsaft og citronskal. Gulerødderne kan serveres varme eller lune. Hvis de skal nydes kolde, skal smørret udskiftes med olivenolie.
  4. Servér grillet ørred med myntemarinerede gulerødder, salat og friskkogte pillede kartofler.