Grillede spareribs og salat med kartofler

Grillede spareribs og salat med kartofler

De lækre spareribs bliver bestemt ikke ringere af, at komme en tur på grillen... Her serverer vi dem med en lækker grøn salat med nye kartofler.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 40 min. (+ tid til optænding af grillen)
  • Marineringstid: mindst et par timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 750-1000 g spareribs (eller ribsteaks)
  • BBQ-sovs:
  • 250 g saftige soltørrede tomater (evt. i olie, afdryppede)
  • 4 fed hvidløg (knuste)
  • 2-3 små stærke chilier (uden kerner)
  • 3 spsk dijonsennep
  • 25 g frisk ingefær (fintrevet)
  • 2 spsk olie
  • brun farin
  • evt. lidt vand
  • lidt olie (til grillristen)
  • Salat:
  • 1 grønt salathoved
  • 500 g kogte, kolde kartofler (skiver)
  • 1 dl mayonnaise
  • 1⁄2 citron (saft)
  • 1 bundt dild
  • salt og friskkværnet peber

  1. Kog spareribs i letsaltetvand i ca. 30 min. Ribsteaks har kort stegetid og skal ikke koges. Blend ingrediensernetil BBQ-sovsen i en foodprocessor til cremet konsistens. Tilsæt evt. en anelsevand. Bland sovsen med kødet og lad detgerne marinere i flere timer i køleskab.
  2. Tænd grillen. Varmen er passende,når kullene erhvidglødende. Skrab kullene til side, så dekun dækker halvdelen af grillens bund. Herved undgås fedtdryp i kullene, flammer ogfor meget røg. Pensl grillristen med olie ogsteg kødet på den delaf risten, der ikke er direkte over kullene.
  3. Hold risten hævet over kullenetil middel varme og vend kødet hyppigt (i alt 5-10 min., til de ergyldne og varme).
  4. Servérmed salat blandetmed kartofler og dressingaf mayonnaise, citronsaft og dild. Smag til med salt og peber.