Grillet laks i folie med grøntsager
Laks på grill med årstidens grønt er en nem opskrift med masser af smag. Fordi det hele er samlet og pakket ind i sølvpapir, bliver både fisken og det grønne tilbehør dampet mørt og saftigt. Retten kan tilberedes på både grill eller over bål. Det er oplagt som "campingmad".
4 personer
Total:25 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 600 g kogte nye kartofler
- 4 forårsløg
- 8 radiser
- 12 cherrytomater
- 4 laksefileter á 120 g
- 150 g sukkerærter
- Salt og peber
- ½ dl hakket persille
- 75 g smør
Peberrodsdressing:
- 3 dl cremefraiche
- 2 spsk. revet peberrod
- 2 spsk. hakket persille
- Læg dobbelt lag alufolie ud til fire pakker, hvor der skal være plads til laks og grønt.
- Kartoflerne skæres i grove skiver.
- Forårsløg strimles, radiserne skæres i skiver, og tomaterne flækkes.
- Læg laksen på folien, og fordel kartofler og grøntsager over den. Krydr med salt og peber, og drys med persille. Tilsæt smør i stykker.
- Fold pakkerne sammen, og steg dem på grillen i 15 min.
- Peberrodsdressing: Rør cremefraiche med peberrod og persille og smag til med salt og peber. Server dressingen sammen med laksen.