Laks i sølvpapir på grill

Grillet laks i folie med grøntsager

Laks på grill med årstidens grønt er en nem opskrift med masser af smag. Fordi det hele er samlet og pakket ind i sølvpapir, bliver både fisken og det grønne tilbehør dampet mørt og saftigt. Retten kan tilberedes på både grill eller over bål. Det er oplagt som "campingmad".

4 personer

Total:25 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 600 g kogte nye kartofler
  • 4 forårsløg
  • 8 radiser
  • 12 cherrytomater
  • 4 laksefileter á 120 g
  • 150 g sukkerærter
  • Salt og peber
  • ½ dl hakket persille
  • 75 g smør

Peberrodsdressing:

  • 3 dl cremefraiche
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 2 spsk. hakket persille

  1. Læg dobbelt lag alufolie ud til fire pakker, hvor der skal være plads til laks og grønt.
  2. Kartoflerne skæres i grove skiver.
  3. Forårsløg strimles, radiserne skæres i skiver, og tomaterne flækkes.
  4. Læg laksen på folien, og fordel kartofler og grøntsager over den. Krydr med salt og peber, og drys med persille. Tilsæt smør i stykker.
  5. Fold pakkerne sammen, og steg dem på grillen i 15 min.
  6. Peberrodsdressing: Rør cremefraiche med peberrod og persille og smag til med salt og peber. Server dressingen sammen med laksen.