Grillstegt kotelet med sennepssovs
En lækker marineret grillret bestående af kotelet med spidskål og sennepssovs.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Marinering: 1-6 timer
- Grilltid: 25 min.
- 4 svinekoteletter (2-3 cm tykke)
- 1-2 spidskål
- 3 spsk. olivenolie
- salt og peber
- BBQ-krydderi:
- 3 spsk. farin
- 2 spsk. groft salt
- 2 spsk. stærk paprika
- 1-2 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. stødt chili (eller cayenne)
- 1 tsk. knust sort peber
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Sovs:
- 1-2 citroner (øko)
- 3 spsk. grov dijonsennep
- 1-2 spsk. dijonsennep
- 2-3 spsk. honning
- ¼ l syrnet fløde (eller cremefraiche)
- 1 lille bundt citrontimian
- salt og friskkværnet
- sort peber
- Bland alle ingredienser til BBQ-krydderi godt sammen. Vend koteletterne grundigt med halvdelen af krydderiblandingen, og læg dem i en frysepose. Sæt dem i køleskabet i 1-6 timer.
- Sovs: Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 3 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med honning, sennep og syrnet fløde, og smag til med fintsnittet citrontimian, salt og peber.
- Rens spidskålene, del dem i både, og smør dem godt med olie.
- Tag koteletterne ud af køleskabet, 20-30 min. før de skal steges. Dup dem tørre med køkkenrulle, og pensl dem med olivenolie. Steg dem på en middelvarm grill i 8-12 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Steg dem rosa (65 grader), så er kødet mest saftigt.
- Steg spidskålsbådene på grillen på alle sider, til de er møre (ca. 10 min.). De må gerne blive mørke; det smager godt. Krydr med salt og peber.
- Servér de grillstegte koteletter med spidskål og den kolde sovs. Giv evt. nye kartofler til.