Grillstegt laks med couscoussalat

Grillstegt laks med couscoussalat

Grillede laks med en smagfuld couscoussalat til.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: 40 min.
  • Stegetid: 8 min.
  • Ingredienser:
  • 4 laksekoteletter (eller 4 stk. laksefilet)
  • 2 spsk citronsaft
  • 25 g smør (smeltet)
  • evt. 1 lille fed hvidløg (knust)
  • 2 spsk persille (hakket)
  • salt og peber
  • Couscoussalat:
  • 175 g couscous
  • 4 dl vand
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 3 spsk persille (hakket)
  • 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og ca. 2 spsk saft)
  • 3-4 spsk jomfruolivenolie
  • 1 agurk (tern)
  • 250 g cherrytomater (halve)
  • salt og peber

  1. Start med salaten:hæld couscoussen i enskål og tilsæt 4 dl koldtvand. Rør rundt og laddet trække 20 min.
  2. Hældevt. overskydende vandaf couscoussen og tilsætrødløg, persille ogcitronskal. Smag til medcitronsaft, olivenolie,salt og peber.
  3. Lad salatentrække 20 min. ogvend grønsagerne i.
  4. Rør citronsaft sammenmed smør, hvidløg,persille, salt og peber.Pensl laksen med citronsmørretog stegfisken på en varm grill,pande eller under grilleni ovnen (3-4 min. påhver side).