Grillstegt laks med couscoussalat
Grillede laks med en smagfuld couscoussalat til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: 40 min.
- Stegetid: 8 min.
- Ingredienser:
- 4 laksekoteletter (eller 4 stk. laksefilet)
- 2 spsk citronsaft
- 25 g smør (smeltet)
- evt. 1 lille fed hvidløg (knust)
- 2 spsk persille (hakket)
- salt og peber
- Couscoussalat:
- 175 g couscous
- 4 dl vand
- 1 rødløg (finthakket)
- 3 spsk persille (hakket)
- 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og ca. 2 spsk saft)
- 3-4 spsk jomfruolivenolie
- 1 agurk (tern)
- 250 g cherrytomater (halve)
- salt og peber
- Start med salaten:hæld couscoussen i enskål og tilsæt 4 dl koldtvand. Rør rundt og laddet trække 20 min.
- Hældevt. overskydende vandaf couscoussen og tilsætrødløg, persille ogcitronskal. Smag til medcitronsaft, olivenolie,salt og peber.
- Lad salatentrække 20 min. ogvend grønsagerne i.
- Rør citronsaft sammenmed smør, hvidløg,persille, salt og peber.Pensl laksen med citronsmørretog stegfisken på en varm grill,pande eller under grilleni ovnen (3-4 min. påhver side).