Grillstegte nye kartofler og gulerødder

Grillstegte nye kartofler og gulerødder

Grøntsager over grillen er både sprødt og sundt. Prøv denne grillvariant med nye kartofler og gulerødder med krydderurter.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 750 g nye kartofler
  • 1 kvist frisk løvstikke
  • 750 g nye gulerødder
  • 1 portion BBQ-krydderi (se Grillstegt svinekotelet)
  • Krydderurtedip:
  • ¼ l græsk yoghurt 2%
  • ½-1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl hakkede krydderurter (efter smag f.eks. dild, persille, purløg, estragon, mynte)
  • 1 rødløg

  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand med løvstikkekvisten i 8 min. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne. Kog 1 liter vand op med 3 spsk. BBQ-krydderi og ½ spsk. groft salt, og kog gulerødderne deri i 4 min. Hæld dem i et dørslag.
  3. Træk kartofler og gulerødder på spyd. Pensl dem med olie, og drys med BBQ-krydderi. Steg dem på en middelvarm grill, til de er møre (5-10 min.)
  4. Pisk yoghurt og fløde sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt hakkede krydderurter efter smag – én slags eller en blanding og finthakket rødløg.
  5. Servér de grillede kartofler og gulerødder med krydderurtedip.