Grissini med sorte oliven
Gode, sprøde grissini stænger, som er fine til en snack før middagen til en lækker tapenade, dip eller bare med en god olivenolie.
Ca. 20 grissini stænger
Ingredienser
- Grissini med sorte oliven
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 3 tsk salt
- 150 g durummel
- ca. 200 g hvedemel, måske lidt mere
- 4 spsk olivenolie
- 1 gl sorte eller grønne oliven (alternativt finthakket frisk rosmarin eller timian)
Sådan laver du grissini med sorte oliven
- 1. Bland vand, gær og salt sammen og tilsæt durummel og hvedemel, og ælt dejen grundigt sammen. Hvis den er alt for våd, tilsættes ekstra hvedemel – men vær opmærksom på at dejen ofte samler sig, når den æltes i 5-7 min, og den må endelig ikke blive for tør.
- 2. Når du syntes, at dejen har den rette konsistens, arbejder du olien ind i den med let hånd. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et viskestykke – det tager ca. 1½time.
- 3. Slå dejen let sammen i skålen med blød hånd, og bred den ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på ca. 1 cm tykkelse. Hak oliven eller krydderurter fint, og drys dem ud over halvdelen af rektangelet. Derefter folder du den anden halvdel foldes ind over.
- 4. . Rul atter dejen ud – til ca. 1 ½ cm tykkelse, og skær dejen ud i strimler herfra. Brug en skarp kniv til at skære tynde baner i dejen. Læg grissinierne med lidt afstand på to bageplader med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 8-10 min, til de er sprøde og gyldne.