Grød a la gulerodskage
Denne grød er inspireret af gulerodskage, og sådan smager den virkelig også - bare i en sund og køn og helt artig morgenmadsversion.
2 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- 1 dl finvalsede havregryn
- ½ dl ruggryn
- ¼ dl chiafrø
- ¼ dl afskallede hampefrø
- 1 æble, revet
- 1 gulerod, revet
- 2 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt allehånde
- 2 tsk stødt kanel
- ½ dl rosiner
- 2 bløde dadler, hakkede
- ½ dl hakkede valnødder
- 1 nip salt
- 4-5 dl kogende vand
- Topping:
- Tyk yoghurt
- 1 æble, i tern
- Lidt valnødder, hakkede
- Citronskal, revet
- Ahornsirup
Sådan gør du
- Kom gryn, frø, æble, gulerod, krydderier, rosiner, dadler, valnødder og salt i en gryde, og hæld kogende vand over. Kog grøden under omrøring i 3-6 minutter. Spæd med vand efter behov. Smag til med krydderier – måske skal den sparke lidt mere?
- Anret grøden, og top den med yoghurt, æble, nødder, citronskal og sirup. Server straks.