Grød a la gulerodskage

Grød a la gulerodskage

Denne grød er inspireret af gulerodskage, og sådan smager den virkelig også - bare i en sund og køn og helt artig morgenmadsversion.

2 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • ½ dl ruggryn
  • ¼ dl chiafrø
  • ¼ dl afskallede hampefrø
  • 1 æble, revet
  • 1 gulerod, revet
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ dl rosiner
  • 2 bløde dadler, hakkede
  • ½ dl hakkede valnødder
  • 1 nip salt
  • 4-5 dl kogende vand
  • Topping:
  • Tyk yoghurt
  • 1 æble, i tern
  • Lidt valnødder, hakkede
  • Citronskal, revet
  • Ahornsirup

Sådan gør du

  1. Kom gryn, frø, æble, gulerod, krydderier, rosiner, dadler, valnødder og salt i en gryde, og hæld kogende vand over. Kog grøden under omrøring i 3-6 minutter. Spæd med vand efter behov. Smag til med krydderier – måske skal den sparke lidt mere?
  2. Anret grøden, og top den med yoghurt, æble, nødder, citronskal og sirup. Server straks.