Grøn pasta med sprøde rugbrøds-meatballs

Grøn pasta med sprøde rugbrøds-meatballs

Du kan sagtens bruge dine rugbrødsrester til andet end croutoner og øllebrød. Her har vi fx brugt rugbrødet til lækre kødboller, der kan serveres i en skøn tomatsovs med pasta til.

4 personer

Total:25 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge

  • Meatballs:
  • 400 g revet rugbrød
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 20 g salt
  • 10 g peber
  • 1 dl mælk
  • Barbecuepesto:
  • 40 g tomatpure
  • 30 g olie
  • 20 g sukker
  • 30 g hakkede krydderurter efter eget valg. Prøv gerne med lidt mynte eller citronmelis
  • Lidt chilisauce eller friskhakket chili
  • 500 g pasta efter eget valg

Sådan laver du meatballs med rugbrød

  1. Bland barbecue pesto sammen i en skål, giv den et opkog eller 30 sek. – gerne i en mikroovn for at få smagen ordentlig frem.
  2. Bland alle meatball ingredienserne sammen og stil på køl i 30 min.
  3. Form kødbollerne runde, ca 30-40 gr. per styk.
  4. Kom dem på en middelvarm pande med lidt olie, så de fylder 2/3 af panden og sving dem rundt jævnligt, så de bliver stegt over det hele. Steges i 4-5 minutter i alt.
  5. Kog pastaen og vend den rundt med barbecue pesto og meatballs og drys lidt friskrevet parmesan ud over.
  6. Serveres med stegte grøntsager efter eget valg f.eks. rødløg, gulerødder og rød peberfrugt.