Grøn pasta med sprøde rugbrøds-meatballs
Du kan sagtens bruge dine rugbrødsrester til andet end croutoner og øllebrød. Her har vi fx brugt rugbrødet til lækre kødboller, der kan serveres i en skøn tomatsovs med pasta til.
4 personer
Total:25 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge
- Meatballs:
- 400 g revet rugbrød
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 20 g salt
- 10 g peber
- 1 dl mælk
- Barbecuepesto:
- 40 g tomatpure
- 30 g olie
- 20 g sukker
- 30 g hakkede krydderurter efter eget valg. Prøv gerne med lidt mynte eller citronmelis
- Lidt chilisauce eller friskhakket chili
- 500 g pasta efter eget valg
Sådan laver du meatballs med rugbrød
- Bland barbecue pesto sammen i en skål, giv den et opkog eller 30 sek. – gerne i en mikroovn for at få smagen ordentlig frem.
- Bland alle meatball ingredienserne sammen og stil på køl i 30 min.
- Form kødbollerne runde, ca 30-40 gr. per styk.
- Kom dem på en middelvarm pande med lidt olie, så de fylder 2/3 af panden og sving dem rundt jævnligt, så de bliver stegt over det hele. Steges i 4-5 minutter i alt.
- Kog pastaen og vend den rundt med barbecue pesto og meatballs og drys lidt friskrevet parmesan ud over.
- Serveres med stegte grøntsager efter eget valg f.eks. rødløg, gulerødder og rød peberfrugt.