Grønne falafler med rødkål-rødbedesalat
De gode falafler (kikærtefrikadeller) bages nemt i ovnen. Kikærterne skal sættes i blød dagen før, og salaten skal også gerne tilberedes minimum 1 dag i forvejen.
4 personer
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Falafler:
- 200 g tørrede kikærter
- 1 tsk. bagepulver + vand
- 1 bundt persille
- 1 bundt frisk koriander
- 1 citron (øko)
- 1 løg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- 2+2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Rødkål/rødbedesalat:
- 3 dl vand
- 1½ dl æbleeddike
- 1½ dl sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. salt
- 1 lille rødkål (500 g)
- 500 g rødbeder
Tilbehør:
- brød – evt. fladbrød eller pitabrød og salat
Sådan gør du:
- Falafler: Læg kikærterne i blød i rigeligt koldt vand tilsat bagepulver i 8-12 timer.
- Rødkål/rødbedesalat: Giv vand, eddike, sukker, olivenolie og salt et opkog, og afkøl til stuetemperatur.
- Del kålen i kvarter, skær stokken ud, og snit kålen fint – gerne på et mandolinjern. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Bland det hele sammen, og hæld eddikelagen over. Læg en tallerken på som pres, dæk skålen med film, og sæt den i køleskab til næste dag.
- Falafel: Skyl krydderurterne, og pluk bladene fra stilkene. Riv citronskallen fint. Pil løget, og skær det i både. Hak det hele i en foodprocessor sammen med de afdryppede kirkærter. Tag blandingen over i en skål, og rør 2 spsk. olivenolie i. Smag til med salt og friskkværnet peber, og sæt farsen i køleskabet i 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Form farsen til kugler – det er nemmest med våde hænder. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olivenolie, og bag dem midt i ovnen i 18-20 min.
- Server de ovnbagte falafel med salat, sesamdressing (se tip), lunt brød og ekstra krydderurter.