Glutenfri proteinboller

Grønne glutenfri proteinboller

De lækre boller er både glutenfri og ovo-lakto-vegetariske* - bollerne er bagt med broccoli og kokosfibermel. Få den lækre opskrift her:

8 boller

Ingredienser

  • 1 broccolihoved inklusive stilk
  • 1 helt æg
  • 2 æggehvider
  • 1 ½ tsk salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk HUSK loppefrøskaller
  • 4 spsk kokosfibermel
  • TOPPING:
  • Lidt chia- eller sesamfrø

Sådan bager du proteinboller

  1. 1. Tænd ovnen på 200 C, og dæk en bageplade med bagepapir.
  2. 2. Rens broccolien, og kør den i en food processor, til den er helt fin og ligner ris. Du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern med lidt god håndkraft.
  3. 3. Æg og æggehvider vendes i broccolien. Kom salt, bagepulver, HUSK loppefrøskaller og kokosfibermel i blandingen, og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i cirka et kvarter.
  4. 4. Form 8 boller af dejen på bagepapiret, drys eventuelt chia- eller sesamfrø på toppen, og bag bollerne i ovnen 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.
  5. *Lakto-ovo-vegetar: Spiser hovedsagelig vegetabilske fødevarer, men af og til også mælkeprodukter og æg. 

En bid af regnbuen

Zennie og Martin Bonde Mogensens vigtigste kostråd er at spise varieret, så du får kulhydrater, fedt og protein fra mange forskellige fødevarer.

Du skal også huske at tænke i alle regnbuens farver, når du anretter din mad, og altid drysse med lidt grønt på toppen. Så kan det kun blive en sund og smuk servering. Her er en af parrets favoritopskrifter fra morgen til aften.

Opskriften er fra bogen "Ren (selv)kærlighed med Super Bowls", Martin & Zennie Bonde Mogensen, People's Press, 249 kr.

I "Ren (selv)kærlighed med Super Bowls" får du mere end 50 skønne retter samt gode råd, så du kan spise dig sund, skøn, rask og energifyldt.