Grøn gazpacho

Grøn gazpacho

Denne grønne version af en gazpacho er nem at pakke i en madkurv eller en madpakke. Nyd den direkte fra en drikkeflaske, hvis du har brug for hurtig og grøn energi, eller pak den fint med krydderurtesalat og rugbrød ved siden af som her i picnicudgaven.

Forret til 3-4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Suppe:
  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg
  • ½ melon, gerne galia
  • ½ - 1 grøn chili, eller efter smag
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 lille håndfuld koriander
  • evt. ½-1 dl vand
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt
  • ½ - 1 citron, saft heraf
  • Rugbrødsstave:
  • ¼ - ½ rugbrød
  • olivenolie
  • salt
  • Urtesalat:
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 håndfulde
  • brøndkarse
  • lidt limesaft
  • olivenolie
  • salt
  • lidt tynde skiver chili

Sådan laver du grøn gazpacho

  1. Suppe:
  2. Blend avocado, hvidløg,
  3. skalotteløg, melon, chili, peberfrugt og evt. lidt vand. Smag til med olivenolie, salt og citronsaft. Sæt suppen koldt indtil servering eller i op til 8 timer.
  4. Rugbrød:
  5. Skær brødet i stave, og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem 10 min ved 200 grader, eller til de er sprøde. Afkøl, og opbevar dem i madpapir ved stuetemperatur indtil brug.
  6. Server suppen toppet med krydderurter vendt med lidt limesaft, olivenolie og salt og evt. lidt chili. Server med rugbrødsstave til.

PRØV OGSÅ: Vandmelongranité