Vegetarlasagne - Louisa Lorangs bedste opskrift
Lækker vegetarisk lasagne med aubergine og squash, som kok Louisa Lorang står bag. Sammen med svampe, ricotta og mozarella er der MASSER af smag i denne grønne ret.
4
Ingredienser
Grøntsager:
- 2 squash
- 1 aubergine
- 200 g svampe, f.eks østershatte
- Olivenolie
- 2-3 fed hvidløg, hakket
- Salt
Tomatsauce:
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakkede
- Olivenolie
- Ca. 600 g mosede tomater
- 1 håndfuld frisk timian, hakket
- Salt og peber
- 1 nip sukker
Desuden:
- 6-8 friske lasagneplader
- 1 bæger ricotta (250 g)
- 1 bøffelmozzarella, (125 g)
- Timian (til pynt)
Sådan gør du:
- Grøntsager: Skær squash og aubergine i aflange skiver. Pluk svampene i mundrette stykker. Steg squash, aubergine og svampe gyldne og lækre med hvidløg. Drys med salt.
- Tomatsauce: Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Kom mosede tomater på, og lad det simre i 10 min. Smag til med timian, salt, peber og sukker.
- Sådan laver du lasagnen: Læg en smule tomatsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag af grøntsags- og lasagneplader på og ⅓ af tomatsaucen. Top med halvdelen af ricottaen og derefter et nyt lag grøntsags- og lasagneplader.
- Gentag og afslut med den sidste tomatsauce øverst. Fordel mozzarella og den sidste ricotta på tomatsaucen, og bag lasagnen ved 180 gr. i ca. 40 min.