Vegetar lasagne

Vegetarlasagne - Louisa Lorangs bedste opskrift

Lækker vegetarisk lasagne med aubergine og squash, som kok Louisa Lorang står bag. Sammen med svampe, ricotta og mozarella er der MASSER af smag i denne grønne ret.

4

Ingredienser

Grøntsager:

  • 2 squash
  • 1 aubergine
  • 200 g svampe, f.eks østershatte
  • Olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg, hakket
  • Salt

Tomatsauce:

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • Olivenolie
  • Ca. 600 g mosede tomater
  • 1 håndfuld frisk timian, hakket
  • Salt og peber
  • 1 nip sukker

Desuden:

  • 6-8 friske lasagneplader
  • 1 bæger ricotta (250 g)
  • 1 bøffelmozzarella, (125 g)
  • Timian (til pynt)

Sådan gør du:

  1. Grøntsager: Skær squash og aubergine i aflange skiver. Pluk svampene i mundrette stykker. Steg squash, aubergine og svampe gyldne og lækre med hvidløg. Drys med salt.
  2. Tomatsauce: Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Kom mosede tomater på, og lad det simre i 10 min. Smag til med timian, salt, peber og sukker.
  3. Sådan laver du lasagnen: Læg en smule tomatsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag af grøntsags- og lasagneplader på og ⅓ af tomatsaucen. Top med halvdelen af ricottaen og derefter et nyt lag grøntsags- og lasagneplader.
  4. Gentag og afslut med den sidste tomatsauce øverst. Fordel mozzarella og den sidste ricotta på tomatsaucen, og bag lasagnen ved 180 gr. i ca. 40 min.