Grøn pizza

Grøn pizza

Nyd denne pizza frisk - den egner sig ikke til madpakken.

Ingredienser

  • 100 g frisk spinat
  • 50 g forårsløg
  • 1/2 dl minimælk
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • ca. 45 g mel
  • salt
  • 50 g tomater
  • 75 g reven, mager ost (max 20+)
  • 5 g olie til bagning
  • 25 g rucolasalat

Tip:

  1. Damp spinaten, hak den groft, og afkøl den. Snit forårsløgene. Lun mælken lidt, og opløs gæren heri. Pisk herefter æg i, og tilsæt den hakkede spinat og de snittede forårsløg. Tilsæt mel og krydr med salt. Det bliver til en lidt våd dej, der hældes ud på en bageplade med bagepapir på. Bred dejen ud til en cirkel, og bag den ved 200° i ca. 15 min., til overfladen er fast. Tag den bagte pizzabund ud, læg skivede tomater på, drys reven ost over, og kom pizzaen tilbage i ovnen. Bag den, til osten er smeltet og gylden (ca. 10 min.). Tag pizzaen ud, læg rucolasalatblade på, og fordel olivenolien, der er smagt til med presset hvidløg, hen over pizzaen. Server pizzaen straks.
  2. Kalorier 635 kcal.
  3. Protein 40 g (25 procent)
  4. Kulhydrat 49 g (31 procent)
  5. Fedt 32 g (44 procent)
  6. Kostfibre: 3 g
  7. Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes Slankeklub her

Tip:

Denne pizza bør spises frisk og nybagt og egner sig ikke til at have med i madpakken.