Grøn salat, der passer til alt
Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund Balance.
Grøn salat til 4 personer
Total:10 minutter
Ingredienser
- 2 hjertesalater
- 1 bundt grønne asparges
- 1 lille bakke spinatblade
- ½ agurk
- ½ broccoli
- 2 grønne æbler
- En håndfuld pistacienødder, usaltede (kan erstattes med græskarkerner eller undlades)
- 2 spsk olivenolie
- 2–3 spsk friskpresset citronsaft
- Frisk persille (kan undlades)
- Frisk citronmelisse (kan udelades)
Sådan laver du grøn salat
- Denne salat er fuld af grønne sager, sprøde og knasende. Salaten er bare god til alt – fisk, kylling, bøffer, dunser eller som en let frokost. Alt.
- Sådan gør du:
- 1. Snit hjertesalaten fint. Skær eller knæk bunden (ca. 5 cm) af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær agurken i kvarte. Pluk broccolien i små buketter, gerne med lidt af stokken.
- 2. jern kernehuset og skær æblerne i tern. Bland hele molevitten sammen i en skål med pistacienødderne. Bland olivenolie og citronsaft og hæld det over salaten. Drys med friske krydderurter.
- Opskriften er fra Julie Berthelsens bog, SUND BALANCE, der er udkommet på Lindhardt og Ringhof og indeholder ud over sangerindens personlige historie også en lynkur til effektivt vægttab med 40 lækre og sunde opskrifter.