Grøn suppe

Grøn suppe med pesto

Mættende og cremet suppe – hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, så vælg en mere mager type feta.

4

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 750 g kartofler
  • ca. 12 dl grøntsagsbouillon
  • 4 dl frosne ærter
  • Pesto:
  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk mandler
  • salt og peber
  • Topping:
  • 100 g gedefeta
  • 1 bundt brøndkarse
  • 1 tsk rosa peber

Sådan gør du

  1. 1/ Hak løg og hvidløg fint. Varm olie op i en gryde, og svits løg og hvidløg i et minut. Skær kartoflerne ud i små tern, og put dem i gryden. Hæld bouillon ved, og lad det hele simre i ca. 30 min. Tilsæt ærterne, og lad dem simre med i 5 min. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.
  2. 2/ Kom persille, olie, mandler, salt og peber i en blender eller minihakker, og blend, indtil konsistensen er som tyk pesto.
  3. 3/ Servér suppen med en skefuld pesto, feta, brøndkarse og et drys af rosa peber.
  4. Der er 490 kcal  pr. portion.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grøntsagssuppe med hasselnødder