Grønkålssuppe med kylling, fyldt med energi

Grønkålssuppe

Boost din sundhed og få varmen med en suppe fyldt med gode sager.

4

Ingredienser

  • Grundsuppe:
  • 1 kylling
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 laurbærblade
  • salt og 5 sorte peberkorn
  • Tilbehør:
  • pancetta eller peberbacon
  • cremefraiche
  • hakket bredbladet persille
  • Grønkålssuppe:
  • 1 løg, hakket
  • 1 stor bagekartoffel i tern
  • olivenolie til stegning
  • 1,2 liter grundsuppe
  • 200 g grønkål, hakket, ribbet vægt
  • 1 bundt bredbladet persille (75 g)
  • salt og peber
  • æbleeddikke

  1. Sådan gør du: Rens kyllingen, og kom den i en gryde, som er stor nok til, at du kan dække kyllingen med vand. Skræl gulerødder og løg, og skær løgene i halve. Kom dem op i gryden sammen med kyllingen, og hæld vand på, så det dækker. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring vandet i kog. Lad kyllingen koge stille og roligt ca. en times tid, til kødet er mørt. Sigt suppen, og tag kyllingen fra. Du kan enten servere kyllingekødet til suppen eller gemme det til dagen efter og bruge det i salater, sandwiches eller i en wokret. Smag suppen til med salt.
  2. Find en rummelig gryde til grønkålssuppen. Steg løget ved svag varme, til det bliver blødt. Tilsæt kartoffeltern, og steg et par minutter ved svag varme. Kom 1,2 liter af grundsuppen over, og lad det koge ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Tilsæt grønkål og halvdelen af persillen, lad det koge yderligere tre minutters tid, eller til grønkålen er mør. Blend suppen, til den er jævn og smukt grøn. Smag til med salt, peber og evt. æbleeddikke.
  3. Skær pancetta ud og rist det på en tør pande. Hak den øvrige del af persillen. Server suppen med en god klat cremefraiche og ristet pancetta. Drys med bredbladet persille.