Grønkålsuppe med sukkersaltet kalv
Næringsindhold
- Energi pr. person:470 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:57 %
4
Ingredienser
- 300 g finthakket grønkål
- 2 hakkede løg
- 1 spsk rapskimolie
- 1 l kraftig grøntbouillon
- 1 groftreven bagekartoffel, ca. 200 g
- 1 tsk timianblade
- 1 dl perlespelt
- salt, friskkværnet peber.
- Rimmet kød:
- 150 g medaljon af kalvefilet
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk groftkværnet peber.
- 1 lille bdt dild
- 4-6 kviste bredbladet persille.
- Tilbehør:
- 4 rugfler fra Hatting Bageri.
Sådan gør du
- Begynd med kødet – det skal nemlig trække: Dup kødet tørt, skær det i meget tynde skiver og læg dem på et fad. Bland krydderierne, fordel dem over kødet, dæk med plastfilm og sæt det i køleskabet 1 times tid, mens suppen laves.
- Svits grøntsagerne i en gryde i olie – uden de tager farve – og tilsæt bouillon. Tilsæt kartoffel og timian samt salt og peber og lad suppen småkoge 20-30minutter. Tilsæt spelt og kog videre ca. 20 minutter, til spelten er al dente. Smag til med salt og peber, evt. yderligere timian.
- Pluk dild og persille i kviste, anret dem på skiver af kødet og servér til suppen med rugfler.
- Tip: Suppe bliver ikke bedre af at koge for længe. Men vil omvendt ofte vinde i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.