Opskrift på grønkålsuppe med sukkersaltet kalv

Grønkålsuppe med sukkersaltet kalv

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    470 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    57 %

4

Ingredienser

  • 300 g finthakket grønkål
  • 2 hakkede løg
  • 1 spsk rapskimolie
  • 1 l kraftig grøntbouillon
  • 1 groftreven bagekartoffel, ca. 200 g
  • 1 tsk timianblade
  • 1 dl perlespelt
  • salt, friskkværnet peber.
  • Rimmet kød:
  • 150 g medaljon af kalvefilet
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk groftkværnet peber.
  • 1 lille bdt dild
  • 4-6 kviste bredbladet persille.
  • Tilbehør:
  • 4 rugfler fra Hatting Bageri.

Sådan gør du

  1. Begynd med kødet – det skal nemlig trække: Dup kødet tørt, skær det i meget tynde skiver og læg dem på et fad. Bland krydderierne, fordel dem over kødet, dæk med plastfilm og sæt det i køleskabet 1 times tid, mens suppen laves.
  2. Svits grøntsagerne i en gryde i olie – uden de tager farve – og tilsæt bouillon. Tilsæt kartoffel og timian samt salt og peber og lad suppen småkoge 20-30minutter. Tilsæt spelt og kog videre ca. 20 minutter, til spelten er al dente. Smag til med salt og peber, evt. yderligere timian.
  3. Pluk dild og persille i kviste, anret dem på skiver af kødet og servér til suppen med rugfler.
  4. Tip: Suppe bliver ikke bedre af at koge for længe. Men vil omvendt ofte vinde i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.