Opskrift på grøntsagssuppe med sprøde krydderurtebrød

Grøntsagssuppe med sprøde krydderurtebrød

5

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ aubergine
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g bacon, skåret i små stykker
  • 2 kviste timian, bladene heraf
  • 1 l grøntsagsbouillon eller vand
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 100 g kogte, hvide bønner
  • ½ citron, saften heraf
  • ¼ potte eller bundt basilikum, bladene heraf
  • Krydderurtebrød:
  • 6 skiver brød med sej krumme
  • ½ dl persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 5 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • lidt salt.

Sådan gør du

  1. Snit løg og hvidløg i tern. Skræl og skær auberginen i små tern. Kom olivenolie i en gryde og steg løg, bacon, timian og hvidløg i 3-4 min. ved svag varme. Tilsæt aubergine og steg fortsat 2-3 min. ved jævn varme.
  2. Skær gulerødder, squash og tomater i små tern. Kom grøntsager og de kogte hvide bønner i gryden sammen med løg og bacon. Tilsæt bouillon så det dækker grøntsagerne. Kog suppen 20-30 min. og krydr med salt, peber, citronsaft og basilikum.
  3. Bland persille sammen med hvidløg, olivenolie salt og peber – og fordel det på brødskiverne. Grill krydderurtebrødene i ovnen til de er gyldne og sprøde og krydr med lidt salt.
  4. Servér suppen med de sprøde brød.
  5. Simretid: 30-40 min.