Grøntsagssuppe med sprøde krydderurtebrød
5
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ aubergine
- 1 spsk olivenolie
- 50 g bacon, skåret i små stykker
- 2 kviste timian, bladene heraf
- 1 l grøntsagsbouillon eller vand
- 2 gulerødder
- 1 squash
- 4 tomater
- 100 g kogte, hvide bønner
- ½ citron, saften heraf
- ¼ potte eller bundt basilikum, bladene heraf
- Krydderurtebrød:
- 6 skiver brød med sej krumme
- ½ dl persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 5 spsk olivenolie
- salt og peber
- lidt salt.
Sådan gør du
- Snit løg og hvidløg i tern. Skræl og skær auberginen i små tern. Kom olivenolie i en gryde og steg løg, bacon, timian og hvidløg i 3-4 min. ved svag varme. Tilsæt aubergine og steg fortsat 2-3 min. ved jævn varme.
- Skær gulerødder, squash og tomater i små tern. Kom grøntsager og de kogte hvide bønner i gryden sammen med løg og bacon. Tilsæt bouillon så det dækker grøntsagerne. Kog suppen 20-30 min. og krydr med salt, peber, citronsaft og basilikum.
- Bland persille sammen med hvidløg, olivenolie salt og peber – og fordel det på brødskiverne. Grill krydderurtebrødene i ovnen til de er gyldne og sprøde og krydr med lidt salt.
- Servér suppen med de sprøde brød.
- Simretid: 30-40 min.