Gulerodsbrød groft

Grove gulerodsbrød

Spis brød til.

1 brød = ca. 20 skiver

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 2,5 dl groftreven gulerod
  • 50 g hel hirse
  • 50 g boghvedekerner
  • 50 g hvedekerner
  • 200 g ølandsmel, fuldkorn
  • ca. 400 g hvedemel

  1. Sådan gør du: Rør gæren ud i det lune vand. Lad blandingen trække i 15 minutter, og tilsæt kærnemælk. Rør de øvrige ingredienser i dejen. Ælt dejen blød og smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt den igennem, og form den til et let ovalt brød, som efterhæver ca. 15 minutter, før det bages ved 200° varmluft i 40-50 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
  2. Energi pr. skive: 130 kcal