Grove gulerodsbrød
Spis brød til.
1 brød = ca. 20 skiver
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl lunkent vand
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk honning
- 2,5 dl groftreven gulerod
- 50 g hel hirse
- 50 g boghvedekerner
- 50 g hvedekerner
- 200 g ølandsmel, fuldkorn
- ca. 400 g hvedemel
- Sådan gør du: Rør gæren ud i det lune vand. Lad blandingen trække i 15 minutter, og tilsæt kærnemælk. Rør de øvrige ingredienser i dejen. Ælt dejen blød og smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt den igennem, og form den til et let ovalt brød, som efterhæver ca. 15 minutter, før det bages ved 200° varmluft i 40-50 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
- Energi pr. skive: 130 kcal