Nem og lækker grunddej til småkager
Denne portion er stor nok til at dele i 3-4 portioner, og prøve forskellige småkageversioner af. Prøv hakket mørk chokolade, finthakkede hasselnødder, tørret lavendel eller vaniljekorn. Du ælter blot den ønskede ingrediens ind i den færdige dej. Der går ca. 50 g chokolade eller nødder til en tredjedel af dejen.
50
Ingredienser
- 1 dl kartoffelmel
- 5 dl hvedemel
- 250 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 2 dl flormelis
- evt. 1 tsk koldt vand
Sådan laver du småkager
- 1. Bland kartoffelmel og hvedemel sammen i en stor skål. Skær smørret i mindre tern, og gnid det ind i melet, til du har en smuldret masse. Tilsæt æggeblomme, og ælt dejen sammen med let hånd, og tilsæt evt. 1 tsk koldt vand, hvis den virker for tør.
- 2. Del dejen op, og ælt nu smagsgiverne i. Rul dejen ud i tykke pølser, ca. 4 cm brede, og læg dem på køl en times tid.
- 3. Tænd ovnen på 225 grader, og skær dejen ud i tynde skiver, og læg dem på bageplader med bagepapir. De skal bage ca. 5 minutter, og derefter køle helt af på en rist.